ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΠΡΟΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30€

Να και κάτι που δεν ξέραμε για τον Βασιλικό Πολτό 🤯

Φαίνεται ότι υπάρχει πάντα ένα νέο απαραίτητο συστατικό περιποίησης που υπόσχεται να προσφέρει το σιντριβάνι της νεότητας, να καθαρίσει οριστικά την επιδερμίδα σας και να αλλάξει τα ελαστικά σας.

(ΟΚ, ίσως όχι το τελευταίο, αλλά καταλαβαίνετε το νόημα.) Και αυτό το επόμενο μεγάλο πράγμα φαίνεται να είναι ο βασιλικός πολτός.

 

Αν και ο βασιλικός πολτός έχει εμφανιστεί στα προϊόντα της πολιτείας μόλις πρόσφατα, άλλοι πολιτισμοί έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το φυσικό συστατικό στην ιατρική για αιώνες. Και οι Γάλλοι χρησιμοποιούν τον βασιλικό πολτό ως συμπλήρωμα και βοήθημα ομορφιάς εδώ και δεκαετίες.

 

Διαβάστε παρακάτω για τα οφέλη του βασιλικού πολτού για το δέρμα και τα καλύτερα προϊόντα βασιλικού πολτού.

 

  • ΤΥΠΟΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟΥ : Ενυδατικό
  • ΚΥΡΙΑ ΟΦΕΛΗ : Αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, προάγει την επούλωση των πληγών, καταπολεμά τις φλεγμονές
  • ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ : Γενικά, ο βασιλικός πολτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όποια δεν είναι έγκυος. Θηλασμός; ή αλλεργικά σε μέλισσες, υποπροϊόντα μέλισσας. 1
  • ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ : Έως δύο φορές την ημέρα
  • ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ : “Δεδομένου ότι δεν είναι ερεθιστικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα σχήμα με δυνητικά πιο επιθετικά προϊόντα, όπως η ρετινόλη” ή τα άλφα υδροξυοξέα, λέει η Loretta Ciraldo, MD, πιστοποιημένη δερματολόγος με έδρα το Μαϊάμι και ιδρυτής του Περιποίηση δέρματος Dr. Loretta .
  • ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ : Δεν είναι γνωστό ότι τα συστατικά περιποίησης του δέρματος έχουν μη ασφαλείς αλληλεπιδράσεις με τον βασιλικό πολτό.
 

Τι είναι ο βασιλικός πολτός;

Ο βασιλικός πολτός είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις κρεμώδεις λευκές εκκρίσεις που προέρχονται από τους αδένες του λαιμού των μελισσών. Οι εργάτριες μέλισσες ταΐζουν αυτές τις εκκρίσεις στις προνύμφες των μελισσών κατά τις πρώτες μέρες της ζωής τους. Είναι η μοναδική πρωτεΐνη, που ονομάζεται royalactin, στον βασιλικό πολτό που κάνει μια νεαρή προνύμφη μέλισσας να εξελιχθεί σε βασίλισσα.

 

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους, οι βασίλισσες συνεχίζουν να τρώνε με βασιλικό πολτό. Πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και τη γονιμότητα της βασίλισσας. Ζει έως και πέντε χρόνια (σε σύγκριση με τις επτά εβδομάδες μιας εργάτριας μέλισσας) και γεννά περισσότερα από 2.000 αυγά κάθε μέρα. 3

 

Αν και αυτά τα στατιστικά στοιχεία έχουν οδηγήσει σε κάποιες εικασίες ότι ο βασιλικός πολτός θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει παρόμοια οφέλη για την υγεία για τον άνθρωπο, ο Hadley King , MD, πιστοποιημένος δερματολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη, λέει ότι τα δεδομένα δεν είναι ακριβώς εκεί. «Ο ακριβής μηχανισμός μέσω του οποίου ο βασιλικός πολτός μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής δεν είναι καλά κατανοητός και τα ανθρώπινα δεδομένα περιορίζονται στα κύτταρα in vitro», εξηγεί.

 

Αν και ο βασιλικός πολτός δεν έχει τη δύναμη να σας μεταμορφώσει σε έναν σύγχρονο Ντόριαν Γκρέι, προσφέρει πολλά οφέλη για το δέρμα.

 

Τα οφέλη του βασιλικού πολτού για το δέρμα

Ο βασιλικός πολτός είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες, λιπίδια, αμινοξέα, μέταλλα και βιταμίνες. Περιέχει επίσης βιοδραστικές ενώσεις όπως πεπτίδια, φλαβονοειδή, λιπαρά οξέα και φαινολικά οξέα, τα οποία καθιστούν τον βασιλικό πολτό ένα εκπληκτικό συστατικό περιποίησης του δέρματος.

 

Ορισμένοι ειδικοί, όπως ο καλλυντικός χημικός Stephen Alain Ko , δεν υποστηρίζουν με ενθουσιασμό τον βασιλικό πολτό ως θαύμα περιποίησης της επιδερμίδας. Ο Ko λέει ότι οι ισχυρισμοί που γίνονται σχετικά με τα οφέλη του βασιλικού πολτού στο δέρμα —ότι ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και μειώνει τη φλεγμονή, για παράδειγμα—”δεν υποστηρίζονται από ισχυρά, ανθρώπινα στοιχεία. Τα διαθέσιμα στοιχεία προέρχονται από ζωικά μοντέλα. Ανεξάρτητα από το αν αυτό ισχύει για τους ανθρώπους ή όχι [δεν] έχει φανεί ακόμη».

 

Η Krupa Koestline, χημικός καθαρών καλλυντικών και ιδρυτής της KKT Consultants , διαφωνεί. «Πολλές από τις μελέτες όχι μόνο συνάγουν πιθανά οφέλη, αλλά στην πραγματικότητα δείχνουν τους ακριβείς βιοχημικούς μηχανισμούς, επομένως υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλά καλά στοιχεία που τους υποστηρίζουν», επιμένει.

 

Άλλοι ειδικοί στο δέρμα που ρωτήσαμε πήγαν και για βασιλικό πολτό. Σύμφωνα με αυτούς, ο βασιλικός πολτός:

 
  • Προάγει την ενυδάτωση και την ελαστικότητα του δέρματος : Η υψηλή περιεκτικότητα σε λιπίδια του βασιλικού πολτού είναι εκπληκτική για να διατηρεί το δέρμα σφριγηλό, ενυδατωμένο και αναπνέει. «Ο βασιλικός πολτός είναι ιδιαίτερα ενυδατικός και επηρεάζει την ενυδάτωση της κεράτινης στιβάδας συγκρατώντας το νερό σε αυτήν», λέει ο King. «Κατά συνέπεια, το δέρμα γίνεται πιο ελαστικό».
  • Ενθαρρύνει την παραγωγή κολλαγόνου : Ο βασιλικός πολτός περιέχει ένα οξύ που υπερεπιτυγχάνει το 10-υδροξυ-trans-2-δεκενοϊκό οξύ, το οποίο «διεγείρει την παραγωγή ινοβλαστών στο κολλαγόνο», εξηγεί ο King. Αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου του δέρματος, ο βασιλικός πολτός μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία και την πρόληψη των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και της χαλάρωσης του δέρματος.
  • Καταπολεμά τη φλεγμονή : Αντιμετωπίζετε δυσάρεστα συμπτώματα όπως οίδημα, κνησμός και ερυθρότητα; Ο βασιλικός πολτός βοήθησε στην ανακούφιση δερματικών παθήσεων όπως η ατοπική δερματίτιδα και η φλεγμονή του δέρματος σε ποντίκια, λέει ο King. Δοκιμάστε το σε ερεθισμούς δέρματος και ηλιακά εγκαύματα.
  • Επιταχύνει την επούλωση της ακμής και άλλων πληγών : Ο βασιλικός πολτός όχι μόνο έχει αντιφλεγμονώδη δράση, αλλά κρατά και τα βακτήρια μακριά. 4 Όταν εφαρμόζεται σε δερματικά έλκη, εγκαύματα και έρπητα ζωστήρα, ο βασιλικός πολτός παράγει «ισχυρή αντιμικροβιακή δράση στον ιστό του δέρματος», λέει ο Koestline. “Βοηθά επίσης στη μείωση της ερυθρότητας [και] στην επιτάχυνση της επούλωσης των πληγών ακμής.”
  • Φωτίζει τα μαύρα στίγματα : Το ίδιο οξύ στον βασιλικό πολτό που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου καταστέλλει επίσης τη μελάγχρωση του δέρματος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στο ξεθώριασμα του μελάσματος και των μαύρων κηλίδων που προκαλούνται από την ακμή και την έκθεση στον ήλιο, συμβουλεύει η Koestline. Μπόνους: Ο βασιλικός πολτός μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του σχηματισμού υπερμελάγχρωσης στην πρώτη θέση. 5
  • Μπορεί να ρυθμίσει την παραγωγή λιπαρότητας : Υποφέρετε από λιπαρό δέρμα; Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε βασιλικό πολτό για να ισορροπήσετε την επιδερμίδα σας. «Για άτομα με λιπαρό δέρμα με ακμή, ο [βασιλικός πολτός] βρέθηκε ότι βοηθά στην ομαλοποίηση της παραγωγής σμήγματος», λέει ο Koestline, αν και μπορεί να χρειαστεί περισσότερη έρευνα σχετικά με αυτό το θέμα. (Ο Ciraldo προειδοποιεί ότι “δεν υπάρχει πολλή εργασία με κριτές που να επιβεβαιώνουν αυτό το όφελος.”)
  • Μπορεί να έχει αντιοξειδωτική δράση : Έρευνες δείχνουν ότι το φαινολικό οξύ στον βασιλικό πολτό μπορεί να εξουδετερώσει τη γήρανση του δέρματος. 6 (Η Ciraldo λέει ότι πιστεύει ότι οι αντιοξειδωτικές επιδράσεις του βασιλικού πολτού είναι «υπερβολικές».)
 

Άλλες μορφές βασιλικού πολτού

Ο βασιλικός πολτός δεν είναι μόνο για τοπική περιποίηση δέρματος. μπορεί επίσης να ληφθεί ως συμπλήρωμα. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι φουλάρουν τον αγνό βασιλικό πολτό για τα οφέλη του στην υγεία από την αρχαιότητα, λέει ο Koestline. Και υπάρχει ενδιαφέρουσα έρευνα που υποδηλώνει ότι τα συμπληρώματα βασιλικού πολτού μπορεί να έχουν αντιγηραντικά οφέλη.

 

«Η κατάποση μπορεί να είναι χρήσιμη για τη σύσφιξη του δέρματος, με τον τρόπο που η σκόνη κολλαγόνου έχει γίνει δημοφιλής για αυτό», προτείνει ο Ciraldo. «Σε μια μελέτη σε ζώα που έγινε με κριτές, ο βασιλικός πολτός αύξησε την περιεκτικότητα σε κολλαγόνο και τη σφριγηλότητα του δέρματος σε αρουραίους που τρέφονταν με 1 τοις εκατό βασιλικό πολτό κάθε μέρα».

 

Είναι επίσης πιθανό τα οφέλη των συμπληρωμάτων βασιλικού πολτού να εκτείνονται πολύ πέρα από τη σύσφιξη και την λείανση του δέρματος, λέει η Koestline. «Η σύγχρονη έρευνα υποστηρίζει ότι όλα τα βιοενεργά οφέλη (αντιφλεγμονώδη, αντικαρκινικά, νευροτροπικά κ.λπ.) μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της αναπαραγωγικής υγείας, στην εξισορρόπηση των ορμονών, στη βελτίωση της ψυχικής υγείας σε ηλικιωμένους ανθρώπους και γενικά στη βελτίωση της υγείας σας», εξηγεί.

 

Εντυπωσιακό, ομολογώ δεν το ήξερα. Ήξερα μόνο το κλισέ ότι “ο βασιλικός πολτός είναι το ελιξήριο της μακροζωϊας (όχι ότι δεν ισχύει by the way). 

Σας αφήνω link, τσεκάρετέ το αξίζει:

https://www.vasilikosagros.gr/shop/

X

Προϊόντα