ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΠΡΟΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30€

5 Λόγοι γιατί το μέλι είναι καλύτερο από τη λευκή ζάχαρη

Το μέλι είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που περιέχει πολλά οφέλη για την υγεία. Φτιάχνεται από μέλισσες που μαζεύουν νέκταρ από λουλούδια και το μεταποιούν σε μέλι. Το ωμό μέλι περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και ένζυμα που είναι ευεργετικά για την υγεία μας. Η λευκή ζάχαρη είναι μια επεξεργασμένη ζάχαρη που έχει αφαιρεθεί από όλα τα θρεπτικά συστατικά της. Είναι ανθυγιεινό για εμάς και μπορεί να προκαλέσει πολλές ασθένειες.Το ωμό μέλι είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που περιέχει πολλά οφέλη για την υγεία. Φτιάχνεται από μέλισσες που μαζεύουν νέκταρ από λουλούδια και το μεταποιούν σε μέλι. Το ωμό μέλι περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και ένζυμα που είναι ευεργετικά για την υγεία μας. Η λευκή ζάχαρη είναι μια επεξεργασμένη ζάχαρη που έχει αφαιρεθεί από όλα τα θρεπτικά συστατικά της. Είναι ανθυγιεινό για εμάς και μπορεί να προκαλέσει πολλές ασθένειες.


Πλεονεκτήματα μελιού

Εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους το μέλι είναι καλύτερο από τη λευκή ζάχαρη:

1) Το μέλι είναι μια φυσική ζάχαρη που το σώμα μας μπορεί να αφομοιώσει εύκολα. Η λευκή ζάχαρη είναι μια επεξεργασμένη ζάχαρη που το σώμα μας πρέπει να εργαστεί σκληρά για να χωνέψει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.

2) Το μέλι περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στο σώμα. Αυτά τα αντιοξειδωτικά είναι ευεργετικά για την πρόληψη του καρκίνου, της γήρανσης και άλλων ασθενειών.

3) Το μέλι είναι μια καλή πηγή μετάλλων όπως ο ψευδάργυρος, το κάλιο και το μαγνήσιο. Αυτά τα μέταλλα είναι απαραίτητα για την υγεία μας και βοηθούν στη ρύθμιση πολλών λειτουργιών του σώματος.

4) Το μέλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β, οι οποίες είναι σημαντικές για την παραγωγή ενέργειας και για υγιές δέρμα, μαλλιά και νύχια.

5) Η λευκή ζάχαρη δεν περιέχει καθόλου θρεπτικά συστατικά. Δεν είναι τίποτα άλλο από κενές θερμίδες που μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους και άλλα προβλήματα υγείας.

Αντικατάσταση της ζάχαρης με μέλι

Το μέλι είναι μια φυσική ζάχαρη που είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο της λευκής ζάχαρης στις συνταγές. Είναι πιο γλυκό οπότε θα χρειαστείτε λιγότερο μέλι από ζάχαρη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2/3 έως 3/4 του φλιτζανιού μέλι για να αντικαταστήσετε ένα φλιτζάνι ζάχαρη στις συνταγές. Όταν αντικαθιστάτε το μέλι με τη ζάχαρη στις συνταγές ψησίματος, μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου κατά 25 βαθμούς Φαρενάιτ και ψήστε για περίπου ένα λεπτό περισσότερο από όσο απαιτεί η συνταγή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μέλι ως γλυκαντικό για τσάι ή καφέ.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επιλέξετε  μέλι αντί της λευκής ζάχαρης. Το  μέλι είναι μια πιο υγιεινή επιλογή για τον οργανισμό μας και παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό φυσικό γλυκαντικό για συνταγές. Την επόμενη φορά που θα πιάσετε τη ζάχαρη, δοκιμάστε  μέλι! Το σώμα σας θα σας ευχαριστήσει!

X

Προϊόντα